A masszázst szinte kivétel nélkül mindenki szereti. Persze az általa nyújtott élményhez elengedhetetlen a jó masszőr, a fenséges illatok és az igényes környezet. A felmerülő egészségügyi és pszichés problémák tükrében választhatunk masszázs típust, de akár a teljes testet ellazító megoldás mellett is letehetjük a voksot. Másfajta kezelést kíván ugyanis az izomlázas test, és megint másféle masszázst követel meg a cellulit eltüntetése, vagy a nyak merevségének kezelése. Vannak, akik a könnyed, finom mozdulatokat szeretik, mások inkább részesítik előnyben az olyan masszázst, amit tényleg meg is lehet érezni. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a masszázs egyaránt jótékony hatással van a testre és a lélekre.

Relaxáció, stresszoldás

Legyen szó bármilyen masszázs típusról is, a vele töltött időben a szervezet relaxációs üzemmódba kapcsol. Erre napjaink emberének minden korábbinál nagyobb szüksége van, hiszen a feszültség mindennapjaink szerves részét képezi, melyet sajnos sok esetben nem tudunk kiiktatni életünkből. Ilyenkor felértékelődnek az olyan tevékenységek, időtöltési formák, melyek kapcsán maximálisan ellazulhatunk, és magunk mögött tudhatjuk a stresszt. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a rendszeresen jelen levő feszültség a pszichére és a testre is rossz hatással van, ezért nagyon fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt életünkben, akár a masszázs kínálta lehetőségekkel élve.

Fájdalommentesség és regenerálás

A masszázsnak jelentős szerepe van az idegsejtek stimulálásában, így a fájdalomcsillapítást éppen úgy megkaphatjuk tőle, mint az izmok regenerálását és a szervezet oxigénnel történő telítettségét. Ezek együttesen befolyásolják azt, miként érezzük magunkat a bőrünkben, és sikerül-e megszüntetni a sportból, a sérülésekből, betegségekből, vagy egyszerűen a modern életvitelből fakadó fájdalmakat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ülő munkavégzés és a mozgásszegény életmód gyakran jár fájdalmakkal. A hát és a derék fájdalma szinte már civilizációs betegségnek számítanak, de a stressz jelentette nyaki merevség mellett sem mehetünk el. A rendszeres masszázsnak köszönhetően mindezeket természetes módon kezelhetjük, ami garantáltan nem jár mellékhatásokkal.

Méregtelenítés és nyirokkeringés fokozás

A masszázst természetesen kihasználhatjuk a vonzó külső megteremtésének érdekében is. E célból a nyirokmasszázs a leginkább keresett. Segítségével búcsút mondhatunk a cellulit jelentette problémáknak, és a salakanyagoktól is könnyebben megszabadulhat a szervezet. A bőr állapotának javulásához nélkülözhetetlen a nyirokkeringés fokozása, a megfelelő oxigénnel való ellátottság. Masszázs során egyaránt erősíthető az immunrendszer és előmozdítható az, hogy a kellő mennyiségű folyadékbevitellel távozzanak a szervezetben akár hosszú idő alatt lerakódott méreganyagok.

Teljes testmasszázs az egészség szolgálatában

A teljes testre kiterjedő masszázs jótékony hatásaihoz kétség sem férhet. A teljes ellazulás biztosítása mellett a test egésze meghálálja az ilyen irányú odafigyelést. Legyen szó akár duzzanatokról, visszatérő fájdalmakról, letapadt izmokról, vagy a nem megfelelő emésztésről, a megfelelő masszázs technika segítségével számos egészségügyi probléma orvosolható. A talpmasszázs például különösen alkalmas arra, hogy belső szerveink működésére is hatással legyünk, optimalizálhassuk azok funkcionálását.

Az alternatív gyógymódok kedvelőinek körében nem véletlen örvend nagy népszerűségnek a masszázs. Ma már itthon is olyan szakemberek állnak rendelkezésre, akik kimagasló színvonalon űzik ezt a tevékenységet. Akár abban is segítséget nyújthatnak a profik, hogy bizonyos egészségügyi problémákra milyen masszázs lehet a legjobb választás. A megfelelő mozdulatokkal élénkíthető vagy ellazítható a test, a fájdalomcsillapításban betöltött szerephez pedig kétség sem férhet. Az érintés művészet és gyógyír lehet számos bajra, érdemes egy esélyt adni a különféle masszázs típusoknak.