A masszázs története évezredekkel ezelőttre nyúlik vissza. Fájdalom esetén az ember automatikusan odanyúl az érintett területhez, elkezdi azt dörzsölgetni, masszírozni. A tevékenység fájdalomcsillapító jellegéhez tehát kétség sem férhet, és ezt már az ókori Kínában is felismerték. A legrégebbi írásos emlékek szerint i.e. 2700 körül már alkalmazták a masszázst gyógyításra és fájdalomcsillapításra. Hippokratész dörzsölés néven említi a masszázst, és a gyógyfürdő, a táplálkozás és a friss levegő mellett nélkülözhetetlennek tartotta azt az egészség megőrzéséhez.

Nem csak az ókori görög kultúrában volt jelen az alternatív megoldás, hanem a római birodalomban is, sőt, Ibn Szína arab filozófus és orvos is említi a masszázs jótékony hatásait. Bár a középkorban a testi örömök elvetésével a masszázsra is sötét időszak köszöntött, de a XVI. században ismét reneszánszát élte a masszázs gyakorlata.

Napjainkban wellness hotelekben, gyógyfürdőkben és kifejezetten masszázzsal foglalkozó szolgáltatóknál egyaránt megtalálhatjuk a lehetőséget. A tapasztalatok szerint mind többen igyekeznek ilyen módon csillapítani fájdalmaikat, gyógyítani testi problémáikat, és mindezekkel egy időben a pszichés egyensúlyt is megvalósítani.

Teljes testmasszázs, ami ellazít

A masszázs ugyan koncentrálhat egy bizonyos egészségügyi problémára, de jótékony hatásait mindig többféle területen fejti ki. Az érintés, mint a kapcsolat kialakításának eszköze, már alapvetően ellazít, ehhez társulnak a masszázsolajok és krémek, melyek testi és pszichés szinten is kifejtik hatásukat. A speciális mozdulatok, fogások segítségével éri el a szakember, hogy a teljes testmasszázs, vagy az egy területre fókuszáló masszázs garantáltan elérje célját.

A klasszikus svédmasszázs a leginkább elterjedt masszázsfajta. Egykor testgyakorlatokkal is társult, ma már nélkülük is kiváló hatékonysággal alkalmazható. Csökkenthetőek segítségével a fájdalmak, javítható az emésztés és élénkíthető a vérkeringés és az éberség. A stressz jelentette problémák ellen éppen úgy bevethető, mint az álmatlanság kezelése vagy sérülések utáni felépülés érdekében.

Anticellulitis masszázs, ami széppé tesz

Az alakformáló masszázs iránt minden korábbinál nagyobb érdeklődés mutatkozik, hiszen a vonzó külső és a feszes bőr mindenki számára fontosnak számít. A cellulit masszázs során a zsírsejtekben levő salakanyagok eltávolítása a cél, melynek érdekében erőteljes morzsoló jellegű masszírozás történik. A méreganyagok felhalmozódása nem csak esztétikai probléma, hanem a narancsbőrön túl ízületi fájdalmak tapasztalhatóak, valamint akár toxinokat termelő baktériumok is elszaporodhatnak a területen. A háttérben gyakran a nyirokrendszer nem megfelelő működése áll, ami visszavezethető a mozgásszegény életmódra, az egészségtelen táplálkozásra, a túl kevés folyadékbevitelre. A megfelelő alakformáló masszázzsal, sok folyadékbevitellel és persze életmódváltással a probléma megszüntethető, az életminőség pedig jelentősen javítható.

Gyógymasszázs a fájdalommentes mindennapokért

Fájdalommal élni nem könnyű, pláne akkor, ha egy rendszeresen visszatérő problémáról van szó. A gyógymasszázs szintén a leginkább népszerű masszázs típusok között szerepel, hiszen kifejezetten azokat a területeket helyezi fókuszba, melyek a modern életvitellel szerves kapcsolatba hozhatóak. A teljes test masszázs nem csak javítja a bőr rugalmasságát, hanem olyan, gyakran stressz okozta tüneteken is segíthet, mint a fáradtságérzet, a derékfájás, a fejfájás és a vele sokszor összefüggésbe hozható nyakfájdalmak.

Cikkünkben a teljesség igénye nélkül vettünk sorra néhány népszerű teljes testmasszázst, melyek célja nem más, mint az egészségügyi problémák gyökereinek feltárása, és a megjelenő tünetek ilyen módon történő kezelése. Test és lélek szoros egységet képez, és egyik egészsége sem képzelhető el a másik optimális működése nélkül. A teljes testmasszázs azt az egyensúlyt igyekszik megteremteni, melyre mindannyiunknak nagy szüksége lenne a hétköznapokban.